Производи

N-метил-P-нитроанилин (MNA)

Краток опис:


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Ознаки на производот

Англиски синоним 4-метиламинонитробензен;4-нитро-n-метиланилин;1-метиламино-4-нитробензен;

нитронанилин;

метил-4-нитроанилин;

n-метил-4-нитроанилин;

интетаниб нечистотија 10

Растворливост Растворлив во ацетон, бензен, малку растворлив во алкохол, нерастворлив во вода.
Употреби Се користи за органска синтеза, средства за боење.
CAS бр. 100-15-2 Молекуларна тежина 152.151
Густина 1,3 ± 0,1 g / cm3 Точка на вриење 290,6 ± 23,0 ° C на 760 mmHg
Молекуларна формула C7H8N2O2 Точка на топење 149-151 ° C (осветлено)
Точка на палење 129,5 ± 22,6 ° С    
изглед Цврстиот портокал во прав , има својство на лесна сублимација,

СН

Проверка на ставка

Единица

Вредност

1 Масна фракција на МНР %

98,5 ≥

2 Р  

5,0 ~ 7,0

3 Фракција на водена маса %

.050.05

4 точка на топење

150,0 ~ 153,0

5 Големина на честички, 450 μm (40 мрежа) остаток на сито  

Нула

Белешки
1) сите технички податоци наведени погоре се за ваша препорака.
2) алтернативната спецификација е добредојдена за понатамошна дискусија.

Складирање:
Чувајте ги контејнерите добро затворени. Да се ​​чува на ладно, суво место подалеку од некомпатибилни материи.

Ракување
Сите хемикалии треба да се сметаат за опасни. Избегнувајте директен физички контакт. Користете соодветна, одобрена опрема за безбедност. Необучени лица не треба да ракуваат со оваа хемикалија или со нејзиниот сад. Ракувањето треба да се случи во аспираторот за хемиски производи.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја