Производи

Полиетилен гликол

Краток опис:


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Ознаки на производот

9

Густина 1,125g / cm3;
Точка на топење 60 ~ 65 ° C;
Индекс на рефракција 1,458-1,461;
Точка на палење 270 ° C;
Растворлив во вода, алкохол и многу други органски растворувачи;
Низок притисок на пареа;
Термичка стабилна; Да не реагира со многу хемикалии; Не хидролизиран; Не се влоши.

PEG со различна молекуларна тежина има различни видови физичка форма. Изгледот се менува со молекуларна тежина од густа течност (Mn = 200 ~ 700), восочен полусилид (Mn = 1000 ~ 2000) во тврда восочна цврста (Mn = 3000 ~ 20000).

Технички податоци

СН

Предмет

Единица

1 одделение

2 одделение

1 Мн

g / mol 10 ×4

0,9 ~ 1,0 1,0 ~ 1,2
2 Индекс на дисперзивност

D

1,2 ≤

3 Вредност на хидроксил

mmol KOH / g

0,24 ~ 0,20 0,21 ~ 0,17
4 Киселина вредност

mg KOH / g

0,05 ≤

5 Содржина на вода

%

.0,6

6 Период на складирање

година

≥ 1

Белешки
1) сите технички податоци наведени погоре се за ваша препорака.
2) алтернативната спецификација е добредојдена за понатамошна дискусија.

Ракување
Ракувањето се изведува на добро проветрено место. Носете соодветна заштитна опрема. Спречете дисперзија на прашина. Темелно измијте ги рацете и лицето по ракувањето.
Мерки на претпазливост за безбедно ракување. Избегнувајте контакт со кожата и очите. Избегнувајте создавање прашина и аеросоли. Обезбедете соодветна издувна вентилација на местата каде што се формира прашина.

Складирање
Чувајте го на ладно место. Чувајте го садот цврсто затворен на суво и добро проветрено место. Препорачана температура за складирање 2 - 8 ° C
Информации за транспорт
Не е регулирано како опасен материјал.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја