Производи

Сулфур хексафлуорид

Краток опис:


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Ознаки на производи

Сулфур хексафлуорид(SF6) е неоргански, безбоен, без мирис и незапалив гас.Примарната употреба на SF6 е во електроиндустријата како гасна диелектрична средина за различни напонски прекинувачи, разводни уреди и друга електрична опрема, честопати заменувајќи ги прекинувачите наполнети со масло (OCB) кои можат да содржат штетни ПХБ.Гасот SF6 под притисок се користи како изолатор во разводната опрема со изолација на гас (GIS) бидејќи има многу поголема диелектрична јачина од воздухот или сувиот азот.Ова својство овозможува значително да се намали големината на електричната опрема.

Хемиска формула SF6 CAS бр. 2551-62-4
Изглед Безбоен гас Просечна моларна маса 146,05 g/mol
Точка на топење -62 ℃ Молекуларна тежина 146.05
Точка на вриење -51 ℃ Густина 6,0886 kg/cbm
Растворливост Лесно растворлив    

Сулфур хексафлуорид (SF6) е вообичаено достапен во цилиндри и резервоари за барабан.Обично се користи во некои индустрии, вклучувајќи:
1) Моќ и енергија: првенствено се користи како изолационен медиум за широк опсег на високонапонска електрична и електронска опрема како што се прекинувачи, прекинувачи и забрзувачи на честички.
2) Стакло: изолациски прозорци – намален пренос на звук и пренос на топлина.
3) Челик и метали: при производство и прочистување на стопен магнезиум и алуминиум.
4) Електроника: Сулфур хексафлуорид со висока чистота што се користи во електронски и полупроводнички апликации.

СТАВКА

СПЕЦИФИКАТ

ЕДИНИЦА

Чистота

≥99,999

%

O2+Ар

≤2,0

ppmv

N2 

≤2,0

ppmv

CF4

≤0,5

ppmv

CO

≤0,5

ppmv

CO2 

≤0,5

ppmv

CH4 

≤0,1

ppmv

H2O

≤2,0

ppmv

Хидролизирачки флуорид

≤0,2

ppm

Киселост

≤0,3

ppmv

Белешки
1) сите технички податоци наведени погоре се за ваша референца.
2) алтернативната спецификација е добредојдена за понатамошна дискусија.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја