Производи

Амониум оксалат монохидрат

Краток опис:


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Ознаки на производи

Изглед Бела честичка
Мирис Без мирис
Молекуларна формула (NH4) 2C2O4·H2O
Молекуларна тежина 142,11
CAS: 6009-70-7
Индекс на рефракција: 1,439,
Густина: 1,5885 g/mL
рН 6,4 0,1 М аква.сол
Точка на топење/Опсег 70 °C / 158 °F
Растворливост Растворлив во вода, малку растворлив во етанол, растворот е кисел,
Температура на распаѓање > 70°C
Употреба: Како аналитички реагенс, посредник за органска синтеза.
Информации за транспортот: не е регулирано како опасен материјал.
Ракување: Носете лична заштитна опрема.Обезбедете соодветна вентилација.Избегнувајте формирање прашина.Не влегувајте во очите, на кожата или на облеката.Избегнувајте голтање и вдишување.
Складирање: Чувајте ги садовите цврсто затворени на суво, ладно и добро проветрено место.

SN

Ставка

Спецификација

1

Анализа [(NH42C2O4· H2O] w/% ≥

99,5

2

pH (50 g/L, 25 ℃)

6,0-7,0

3

Тест за јасност/Не ≤

6

4

Нерастворливи супстанции,w/% ≤

0,015

5

Хлориди (Cl) ,w/% ≤

0,002

6

Сулфати (SO4) ,w/% ≤

0,02

7

Натриум (Na) , w/% ≤

0,005

8

Магнезиум (Mg) , w/% ≤

0,005

9

Калиум (К) , w/% ≤

0,005

10

Калциум (Ca) , w/% ≤

0,005

11

Железо (Fe) , w/% ≤

0,001

12

Хеви метал (како Pb) , w/% ≤

0,0015

13

Големина на честички, D50, ≤

2μm

Белешки
1) сите технички податоци наведени погоре се за ваша референца.
2) алтернативната спецификација е добредојдена за понатамошна дискусија.

Бизнис опсег
Покрај хлорат и перхлорат, имаме развиено бизнис сектор во областа на пиротехничката индустрија, вклучувајќи различни спецификација на нитрати, метални прашоци, адитиви поврзани со погонски материи итн. за различни апликации.

Наша предност
Навремената реакција, ефикасноста, безбедноста и одличниот квалитет се клучните особини што ги имаме за да победиме на конкуренцијата на пазарот.

Нашите цели
Деловен успех утре значи создавање голема вредност за околината и општеството каде што живееме, како и за бизнисот на кој сме посветени.Сакаме од година во година да растеме побрзо и поздраво и со тоа да бидеме економски успешни и профитабилни.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја