Производи

DDI (Димерил диизоцијанат)

Краток опис:


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Ознаки на производот

DDI (Димерил диизоцијанат)

Производ Димерил диизоцијанат(DDI 1410 Бр. CAS .: 68239-06-5
Молекуларна формула C36H66N2O2 EINECS 269-419-6

Мерки на претпазливост при ракување и складирање: Чувајте го садот цврсто затворен кога не користете. Продавница за суво место

Димерил диизоцијанат (DDI) е единствен алифатичен (димезова масна киселина диизоцијанат) диизоцијанат што може да се користи со соединенија што содржат активен водород за да се подготват деривати со мала молекуларна тежина или специјални полимери.
DDI е соединение со долг ланец со главен ланец на димерни масни киселини со 36 атоми на јаглерод. Оваа 'рбетна структура му дава на DDI супериорна флексибилност, отпорност на вода и мала токсичност во однос на другите алифатични изоцијанати.
DDI е течност со низок вискозитет, лесно растворлива во повеќето поларни или неполарни растворувачи.

ПРЕДМЕТ НА ТЕСТ

СПЕЦИФИКАИТОН

Содржина на изоцијанат,%

13,5 ~ 15,0

хидролизиран хлор,%

.050.05

Влага, %

.020.02

Вискозитет, mPas, 20

150 ≤

Белешки

1) сите технички податоци наведени погоре се за ваша препорака.
2) алтернативната спецификација е добредојдена за понатамошна дискусија.
DDI може да се користи во цврст ракетен погон, завршна обработка на ткаенина, отвратителен материјал од хартија, кожа и ткаенина, третман со конзерванс на дрво, електрично саксирање и подготовка на специјални својства на еластомери од полиуретан (уреа), лепило и заптивната смеса, итн.
DDI има својства на мала токсичност, нема пожолтување, се раствора во повеќето органски растворувачи, со ниска чувствителност на вода и низок вискозитет.
Во индустријата за ткаенини, DDI покажува одлична примена во водоотпорните и омекнувачки својства на ткаенините. Помалку е чувствителен на вода од ароматичните изоцијанати и може да се користи за подготовка на стабилни водни емулзии. DDI може да го подобри ефектот на отвратителен од вода и масло-отвратителен за флуорирани ткаенини. Кога се користи во комбинација, DDI може значително да ги подобри водоотпорните и маснотиите во ткаенините.
DDI, подготвен од димерни масни киселини, е типична зелена, био-обновувачка изоцијанатна сорта. Во споредба со универзалниот изоцијанат TDI, MDI, HDI и IPDI, DDI не е токсичен и не стимулира.
Ракување: Избегнувајте контакт со вода. Обезбедете добра вентилација на работното место.
Складирање: Да се ​​чува во добро затворени садови, ладни и суви.
Информации за транспорт: не се регулирани како опасен материјал.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја