Производи

Трикалциум фосфат

Краток опис:


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Ознаки на производи

Трикалциум фосфат(понекогаш скратено TCP) е калциумова сол на хосфорна киселина со хемиска формула Ca3(PO4)2.Познат е и како трибазичен калциум фосфат и коскено фосфат од вар (BPL).Тоа е бела супстанца со мала растворливост.Повеќето комерцијални примероци на „трикалциум фосфат“ се всушност хидроксиапатит.

1110

CAS: 7758-87-4; 10103-46-5;
EINECS: 231-840-8; 233-283-6;
Молекуларна формула: Ca3(PO4)2;
Молекуларна тежина: 310,18;

Технички својства на трикалциум фосфат

SN Предмети

Вредност

1 Изглед

Бел прав

2 Трикалциум фосфат (како Ca)

34,0-40,0%

3 Хеви метал (како Pb)

≤ 10 mg/kg

4 Олово (Pb)

≤ 2 mg/kg

5 Арсен (како)

≤ 3 mg/kg

6 Флуор (F)

≤ 75 mg/kg

7 загуба при палење

≤ 10,0 %

8 Јасност

Положен тест

9 Големина на зрно (D50)

2-3 µm

Белешки
1) сите технички податоци наведени погоре се за ваша референца.
2) алтернативната спецификација е добредојдена за понатамошна дискусија.

Користи
Покрај медицинските цели, трикалциум фосфатот се користи како средство против стврднување во производството и земјоделството.Широко достапен и ефтин.Овие квалитети, во комбинација со неговата способност за одвојување материјали, го направија популарен ширум светот.

Во производството на храна
Трикалциум фосфатот е широко користен како додатоци на калциум, регулатор на pH, пуферски агенси, додатоци во исхраната и средство против стврднување во производството на храна.Како средство против стврднување, пуферирачки агенси: во производите од брашно за да се спречи стврднување.Како додатоци на калциум: во прехранбената индустрија да се додаде калциум и фосфор за да се промовира растот на коските.Како регулатор на pH, пуферски агенси, додатоци во исхраната: во млеко, бонбони, пудинг, зачини и месни производи за регулирање на киселоста, подобрување на вкусот и исхраната.

Во пијалок
Трикалциум фосфатот е широко користен како додатоци во исхраната и средство против стврднување во пијалоци.Како додатоци во исхраната и средство против згрутчување: во цврсти пијалоци за да се спречи создавањето.

Во фармацевтската
Трикалциум фосфат е широко користен како материјал во фармацевтската индустрија.Како материјал во новиот третман на коскени дефекти на материјалот за да се помогне во растот на коскеното ткиво.

Во земјоделството/сточна храна
Трикалциум фосфат е широко користен како додаток на калциум во земјоделството / добиточната храна.Како додаток на калциум: во адитив за добиточна храна за да се додаде калциум и фосфор за да се промовира растот на коските.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја