Produktet

Perklorati i amonit

Përshkrim i shkurtër:


Detaje të Produktit

FAQ

Etiketat e produkteve

Perklorat amoni

Formula molekulare:

NH4ClO4

Peshë molekulare:

117.50

Nr. CAS

7790-98-9

RTECS Nr.

SC7520000

Nr. I KB:

1442

 

 

Perklorati i amonit është një përbërje inorganike me formulën NH₄ClO₄. Shtë një lëndë e ngurtë pa ngjyrë ose e bardhë që tretet në ujë. Shtë një oksidues i fuqishëm. Kombinuar me një karburant, mund të përdoret si një shtytës raketash.

Përdorimet: përdoret kryesisht në karburantin e raketave dhe eksplozivët pa tym, përveç kësaj, përdoret gjerësisht në lëndë plasëse, agjent fotografik dhe reagent analitik.

1) anti-cakes nga SDS

11

2) anti-cakes nga TCP

12

Para se të punoni me perkloratin e amonit, duhet të trajnoheni për trajtimin dhe ruajtjen e duhur të tij.
Perklorati i amonit është një oksidues i fortë; dhe përzierjet me squfur, materiale organike dhe metale të imëta të ndara janë eksplozive dhe të ndjeshme ndaj fërkimit dhe goditjes.
Perklorati i amonit duhet të ruhet për të shmangur kontaktin me agjentët oksidues (të tilla si peroksidet e perklorateve. Permanganatet, nitratet e klorateve, klori, bromi dhe fluori pasi ndodhin reagime të dhunshme.
Perklorati i amonit nuk është në përputhje me agjentë të fortë reduktues: acide të forta (të tilla si klorhidrik. Sulfurik dhe nitrik) metale (të tilla si alumini. Bakri dhe kaliumi); oksideve të metaleve: fosfor: dhe djegëse.
Kudo që përdoret perklorati i amonit, përpunohet i prodhuar ose ruhet, përdorni pajisje dhe pajisje elektrike të mbrojtura nga shpërthimi.

Masa paraprake
Mbajeni larg nxehtësisë. Mbani larg burimeve të ndezjes. Mbani larg materialit të djegshëm. Kontejnerët bosh paraqesin rrezik zjarri, avullojnë mbetjet nën një kapak tymi. Tokëzoni të gjitha pajisjet që përmbajnë material.
Mos merrni pluhur. Merrni masa parandaluese kundër shkarkimeve elektrostatike. Vishni rroba të përshtatshme mbrojtëse. Në rast të ventilimit të pamjaftueshëm, vishni pajisje të përshtatshme për frymëmarrjen. Nëse ndiheni mirë, kërkoni kujdes mjekësor dhe tregoni etiketën kur është e mundur. Shmangni kontaktin me lëkurën dhe sytë. Mbani larg nga papajtueshmëritë si agjentë reduktues, materiale të djegshme, materiale organike, acide.

Magazinimi
Mbajeni enën fort të mbyllur. Mbajeni enën në një zonë të freskët, të ajrosur mirë. Ndahen nga acidet, alkalet, agjentët reduktues dhe lëndët djegëse.


  • E mëparshme:
  • Tjetra:

  • Shkruajeni mesazhin tuaj këtu dhe na e dërgoni