Produktet

Perklorati i natriumit

Përshkrim i shkurtër:


Detajet e produktit

FAQ

Etiketat e produktit

Perklorati i natriumit

Emri i produktit:

Perklorati i natriumit

Formula molekulare:

NaClO4

Peshë molekulare:

122,45

Nr CAS:

7601-89-0

Nr. RTECS:

SC9800000

Nr i OKB-së:

1502

Perklorati i natriumit është përbërësi inorganik me formulën kimike NaClO4.Është një lëndë e ngurtë e bardhë kristalore, higroskopike që është shumë e tretshme në ujë dhe në alkool.Zakonisht haset si monohidrat.

Perklorati i natriumit është një oksidues i fuqishëm, megjithëse nuk është aq i dobishëm në piroteknikë sa kripa e kaliumit për shkak të higroskopisë së tij.Ai do të reagojë me një acid mineral të fortë, siç është acidi sulfurik, për të formuar acid perklorik.
Përdorimi: përdoret kryesisht në prodhimin e perklorateve të tjera përmes procesit të dyfishtë të dekompozimit.

19

1) perklorati i natriumit, anhidrik

17
2) perklorat natriumi, monohidrat

18

Siguria
Perklorati i natriumit është një oksidues i fuqishëm.Duhet të mbahet larg substancave organike dhe agjentëve të fortë reduktues.Për dallim nga kloratet, përzierjet e perkloratit me squfur janë relativisht të qëndrueshme.
Është mesatarisht toksik, pasi në sasi të mëdha ndërhyn në marrjen e jodit në gjëndrën tiroide.

Magazinimi
NaClO4 duhet të ruhet në shishe të mbyllura mirë pasi është pak higroskopik.Duhet të mbahet larg nga çdo avull i fortë acidik për të parandaluar formimin e acidit perklorik anhidrik, një rrezik zjarri dhe shpërthimi.Gjithashtu duhet të mbahet larg çdo materiali të ndezshëm.

Asgjesimi
Perklorati i natriumit nuk duhet të derdhet në kullues ose të hidhet në mjedis.Së pari duhet neutralizuar me një agjent reduktues në NaCl.
Perklorati i natriumit mund të shkatërrohet me hekur metalik nën rrezet UV, në mungesë të ajrit.


  • E mëparshme:
  • Tjetër:

  • Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni